WAXMELTS & WAXBARS

Hoe gebruik je de waxmelts?

Je kunt een waxmelt in zijn geheel in de brander leggen. Het is uiteraard ook mogelijk om de helft te gebruiken. 
Steek het waxinelichtje aan in je geurbrander en smelten maar! Je kunt het waxinelichtje na een tijdje uitblazen of de waxmelt lekker lang laten smelten en branden. Eén waxmelt geef een minimale periode van 10 uur geur af. 
Je hoeft de waxmelt na gebruik niet direct te verwijderen, je kunt het prima vaker gebruiken.

 

Hoe gebruik je een waxbar?

Breek één of twee stukjes af en leg deze in je brander. 
Steek het waxinelichtje aan in je geurbrander en smelten maar! Je kunt het waxinelichtje na een tijdje uitblazen of de waxbar lekker lang laten smelten en branden. 
Je hoeft de gesmolten wax na gebruik, niet direct te verwijderen, je kunt het prima vaker gebruiken.

 

Hoe verwijder ik de wax uit mijn brander?

Er zijn meerdere mogelijkheden om de wax uit je geurbrander te verwijderen. 

1. Houd de onderzijde van de kom, waar je de waxmelt in smelt, een poosje onder de hete kraan. Na een poosje komt het geheel los te zitten en kun je het als blokje weggooien.

2. Steek het waxinelichtje kort aan tot je de wax kunt bewegen in de geurbrander. Blaas het kaarsje uit en pak het blokje wax uit de brander en je kunt het weggooien.

3. Gebruik wattenbolletjes om de vloeibare wax op te zuigen. Pas wel op de hitte van de wax! Daarna kun je de laatste restjes met een keukenpapiertje of nog een laatste wattenbolletje verwijderen. 

Na alle stappen is het mogelijk om je geurbrander schoon te maken met een klein beetje alcohol op een keukenpapiertje. Maar zonder alcohol is je geurbrander uiteraard ook goed schoon en klaar voor de volgende geur!

 

Waarom verdampt de wax van de waxmelt niet?

Wax verdampt niet. Alleen de geurolie die in de waxmelts of waxbars zit verdampt. De wax is een natuurlijk product en blijft uiteindelijk over.


Kan ik grote waxinelichtje gebruiken voor mijn geurbrander?

Ons advies is om voor geurbranders tot 10 cm kleine waxinelichtje te gebruiken. Anders komt de vlam te dicht bij de kom.
Vanaf 10 cm geurbranders kun je prima een groot waxinelichtje gebruiken.

 

© 2017 - 2022 Truus en Bregje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel